Anrika porslinsfabriken Gustavsberg flyttar och Dynamate har i uppdrag att packa ihop monteringslinen och att ha den produktionsklar i de nya lokalerna i början av januari 2015.

Arbetet inleddes under luciahelgen 2014 i Gustavsbergs nuvarande fabriksområde, som under 2015 ska jämnas med marken för att ge plats för flera hundra nya bostäder.

Fabriken har anor från början av 1800-talet och är idag ett helägt dotterbolag till tyska Villeroy & Boch. Monteringen och lagerhållning av toalettstolar är den verksamhet som nu ska inrymmas i nya lokaler.

 

För Dynamate handlar det om att demontera, flytta och driftsätta bland annat banor, robotar, packoch plastmaskiner samt en robotcell för vattenskärning.

– Vi har ett tajt tidsschema och kommer att jobba långa dagar och även vanliga helger för att kunna vara lediga under de röda jul- och nyårsdagarna, berättar arbetsledare Mika Tähti. Under luciahelgen fanns 13 medarbetare på plats och den styrkan kommer att utökas vid behov. I samband med driftsättningen tillkommer även expertis från Engineering.